Literatura

wspomnienia cieni minionych (wiersz)

Jaro

sprzecznych myśli niemy krzyk

w pokoju płonie znicz z woskowych wspomnień


smutny wzrok unosisz ku niebu

duch pełen strachu w sieniach skomli 
jak w potrzasku szary wilk

 

mierny czas odmierza klepsydra

na ścianie mierzysz grzyba
kropla po kropli znaczy dni
już tylko

wspomnienia cieni minionych

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 20 lutego 2015 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca