Literatura

życie jak jesień (wiersz)

Jaro

gdy
liście jesienią opadną
emocje wygasną 
 ogień jak gwiazda

poukładasz kości 
życie ułoży pasjansa 

 

wszystko co ważne bądź nie 
pozostanie na amen jak klątwa
zabierzesz każdą tajemnicę
tam gdzie idą dusze czas nie zamarza 

 

jest
trochę chłodno
ból w piersi ukuł cierń

jesień zima przeminie
wiosną zakwitnę nie marnuję ważnych dat

 


słaby+ 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Ir
Ir 22 lutego 2015, 19:56
"emocje wygasną
zgaśnie ogień jak gwiazda"...no, brzmi to niezgrabnie : " wygasną i zgaśnie", może jakiś synonim, język polski jest bogaty.

Sytuacja się powtarza:

"wszystko co ważne bądź nie
pozostanie na amen jak klątwa
zabierzesz wszystkie tajemnice" ...wszystko...wszystkie...

Dla mnie to słaby tekst, niestety.
Yaro
Yaro 23 lutego 2015, 21:51
zmieniłem na każdą tajemnicę.Pozdrawiam ...
przysłano: 22 lutego 2015 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca