Literatura

siema (wiersz)

Jaro

słowo karmą wolnością 
obecny w świecie 
co w tym złego 
pierwiastek iskra  
która łączy pokolenia 
  
kilka dat pierwszy maj 86  
siema stary dzień nagi 
odkrył tajemnice 
skąd i dokąd lecą minuty jak jaskółki 
  
widzę statki na niebie  
bez słów nie przejdę przy pośredniaku 
  
siema stary idę na drugą stronę asfaltu

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 23 lutego 2015 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca