Literatura

strach (wiersz)

Jaro

płynie wielki czerwono biały
piękny warkocz wlecze  ogromny

stanie między nami


zadrży ziemia 
otworzą się nieba

 

jak po rosie krople  
popłyną po policzkach 
małe łańcuszki

 

serce z bólu zadrży 
miliardy gwiazd znikną

 

jak gdyby my
w proch się rozpłyniemy 

strużki krwi zaznaczą 
ścieżki cierniowej drogi
krętej mokrej morgi

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 28 lutego 2015 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca