Literatura

w stronę domu (wiersz)

Jaro

życie za krótkie za długie 
jednak starcza dla wszystkich 
  
bliska śmierć ciała  
  
przejście kładką w stronę domu 
w kosmosie tyle miejsca  
ziemia zbyt ciasna 
  
kropla w zakamarkach powiek 
powiew nadziei zmartwiony zaraz odpocznij  
  
zanurzam świadomość w oceanie nieskończoności 
podążam w stronę domu

 

 


niczego sobie 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Bogusław Uściński 6 marca 2015, 13:49
wersja do druku to chyba nie część wiersza? Jest dobrze bez tego
Yaro
Yaro 6 marca 2015, 14:02
Oki...pozdrawiam ..
;)
Ata
Ata 6 marca 2015, 19:22
czyta się jakby każdy kolejny wers był osobnym zdaniem, brak płynności
przysłano: 6 marca 2015 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca