Literatura

mała wojna (wiersz)

Jaro

na wojnie czas płynie szybciej 
krew zastyga wolniej 

w ustach sucho 
pali słońce 

serca miękną  wbijasz bagnet 
coraz głębiej i częściej

 

wszystko bez sensu 

przegrani po obu stronach 
kule mieszają się z powietrzem 

 myśli do domu prowadzą 
  
oddech twój 
 czuję oddech twój 

piersi nabrzmiałe 
kula przeszywa skroń 
 skończyła się wojna 

w końcu razem 
 w niebie ja
wolna ty

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 9 marca 2015 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca