Literatura

krzyże (wiersz)

Jaro

krzyże w kościołach  
bałwany w kościołach 
wyrzeźbiony Chrystus na ołtarzu płacze 
  
antychryst się zbliża  
fałszywe prawdy przyniesie 
  
ludzie w czarnych szatach 
poją winem owieczki 
zbierają pieniądze nieważne 
  
szatan w czarnych szatach 
rzeźbiony Chrystus  
na ołtarzu płacze  
  
obrazy ścienne przemówiły w ludzkiej wyobraźni 
jasne gromy z nieba ciskają grzechem o ziemię 
noc ciemniejsza od otchłani piekieł 
mgła ogromna zaciska ręce 
  
krzyże w kościołach pękają 
szczelinami rynnami płynie krew 
  
antychryst zwiedza świat jest blisko 
rzeźbiony Chrystus na ołtarzu płacze 
żebrak całą prawdę zna 
idzie do niego już czas  
  
  
  
  
wiersz napisany w czasach jak chodziłem do L.O..

 


fatalny 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Ata
Ata 21 marca 2015, 13:02
dość nadczynnościowy i "suchy" w przekazie.
Yaro
Yaro 21 marca 2015, 15:11
pisałem ten wiersz w wieku 16 lat...pozdrawiam..)
przysłano: 20 marca 2015 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca