Literatura

sny budzą ciepłe dni(1995) (wiersz)

Jaro

pawie spacerują nocą po ogrodach
pełne są dni wypełniły się sny
przychodzą ciemną nocą
 przychodzą odchodzą  nie wiem dokąd
są blisko 


wielki śpiew małych dusz
wielki sen małych dusz
są wśród małych rzeczy małych problemów

płonie księżyc jasno
otoczony liśćmi zielonych traw
dumny na niebie paw

 

wygląda diabeł zza drzew
płonie świat wielki gniew
 na ziemi niczym zły pies
Bóg na niebie Panem 

 

diabeł oszukany przez samego siebie
dobrze o tym wie kona w piekle

 

pachną kwiaty  blisko już
małe fiołki małych dusz
pełne dzbanki białych róż
widzę światło moich snów
dziwnie w moim śnie


widzę światło jasny blask
nie umieram w przestrzeni  zapach
wieje wiatr w gardle kilka słów

pełno wkoło twoich ust i tych spojrzeń
oczami jesteś daleko włosy rozwiane 


czuję dumę 


sny utulone marzenia w puch 
rzucam garść prochu na wiatr 
jak duch

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 10 kwietnia 2015 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca