Literatura

a kiedy (wiersz)

Jaro

a kiedy umrę nie płacz nie żałuj
szkoda mokrych chusteczek
wokół zło zbiera żniwo
wokół powala nienawiść

kto dał prawo by zabijać 


umieram w walce na rozkaz nie dla chwały 
każda śmierć inna różnica niewielka
bohaterska bądź normalna inaczej frajerska

nie pozwól sobie pluć w twarz
słowami gnoić nie pozwól

 

a kiedy umrę nie płacz
zbij drewnianą trumnę
nie domykaj wieka bym ostygł
gdy będę jeszcze oddychał
połóż rękę na dłoni
pocałuj czoło zimne czasem zmarszczone
każda bruzda to inna wojna

 

słony smak spalonej ziemi
po której dano nam stąpać 
ile zła niesie człowiek
nie udźwigniesz nie podołasz

miłość i pokój

 każdego dnia walczysz
bitwy na każdym rogu ulicy

 

a kiedy umrę nie wołaj mego imienia
nie rozpaczaj kochaj takiego jakim byłem
nie jestem nie byłem żyłem 
żyję dalej w innym wymiarze
spotkamy się na leśnej ulicy


opowiem historię pewnego chłopaka 
nie pamiętając że to o mnie
  kochał  dziewczynę o niebieskich oczach

 


słaby 4 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mithril
Mithril 10 kwietnia 2015, 19:58
radzę dobrze sprawdzać "tekst" przed wlepieniem
Yaro
Yaro 10 kwietnia 2015, 21:15
o co ci chodzi dobry ludziu..
Mithril
Mithril 10 kwietnia 2015, 21:32
"Jaro 5 min. temu
o co ci chodzi dobry ludziu.."

"każda śmierć inna różnica >>nie wielka<<"
"zbij >>drewniana<< trumnę"
"miłość i pokój >>o który<< każdego dnia walczysz"
">>żyje<< dalej w innym wymiarze"
"opowiem >>historie<< pewnego chłopaka"
Bogusław Uściński 11 kwietnia 2015, 13:20
Popraw te błędy o których pisał mój przedmówca. Mimo tych niedociągnięć, to jeden z Twoich najlepszych wierszy.
Yaro
Yaro 11 kwietnia 2015, 22:08
przepraszam za błędy .wybaczcie już taki jestem .pozdrawiam ..
Yaro
Yaro 11 kwietnia 2015, 22:21
dzięki za uznanie Bogusławie...pozdrawiam...
przysłano: 10 kwietnia 2015 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca