Literatura

ważny szczegół (wiersz)

Jaro

zatoczone koło nad lasem 
kula obraca czas  
anielskie spojrzenie odlatuje 
zło czai się jasność spala czarne punkty 
ostanie niszczy kamienie 
  
promyk w oku 
na czole ciernie nie bolą 
strużki krwi znaczą zbawienną nić 
po szczeblach na sam dach 
tchu braknie na ziemi 
  
odlecą bez nas zatarte łożyska  
nasyp głęboka przepaść pomiędzy życiem a śmiercią

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 19 kwietnia 2015 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca