Literatura

Nipster (wiersz)

arte

Niech będą pochwaleni neonazistowscy hipsterzy
w stylu „na drwala” z tunelami w uszach
i kolcem w nosie, metroseksualni z fryzurami
à la chłopcy z Hitlerjugend uczesani na gładko,
lub na szoguna, ze związanymi włosami
na czubku głowy w kitkę.

Ma rację Peppers akolita wyznawca
narodowego socjalizmu, nordyckich mitów
obrazów o wikingach, lodowcach i śnieżnych
stoków narciarskich, graficznej wersji Mein Kampf
Hipstera Hitlera o twarzy skrytej
pod maską Guya Fawkesa Vendetta z bandaną,
wypisanymi na niej hasłami nazistowskimi.

Nie myli się, wierząc w to, że dobry marketing
ma kluczowe znaczenie
dopuszczając do głosu prawą stronę sceny
hip-hopowej, techno, nazi-reggae. Harlem shake
o dużym wirusowym potencjale,
z terrorystami zatańcz w rytm muzyki uprawiaj
z nazistami seks bez zabezpieczenia
nie ulegaj deprecjacji.

Przebrany za postaci z filmów, bajek,
zwierzęcy element, wsłuchany w mocniejsze
muzyczne bity, riffy spoza mainstreamowej
popkultury, popularne pośród niezadowolonej
i marginalizowanej wschodniej niemieckiej
młodzieży.

Wierzącej w przyjaznego Hitlera patrzącego
dobrotliwie z nazistowskiego Nieba
w Norymberdze, obrońcy praw zwierząt
i weganizmu, korzystających z nowoczesnych
środków przekazu, by szerzyć egalitaryzm
pozostając w kontrze do ślepego konsumpcjonizmu
oto show kulinarny, w którym zamaskowani
mężczyźni pokażą, jak przygotować
wegańskie posiłki.

Zaproszą do BeardShopu po przybornik
gentlemana. Powiedzą jak ominąć ograniczania
wolności obywatelskich, terroryzmowi
multikulti dać odpór wraz ze Świętym Jerzym,
który zabija smoka, walczy z globalizmem,
zabezpieczając w ten sposób przyszłość
białych dzieci.


wyśmienity– 3 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Jarosław Baprawski
Jarosław Baprawski 25 maja 2015, 12:35
..ładnie..wprawnie..z sensem..:)
przysłano: 25 maja 2015 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca