Literatura

widzę to szaro (wiersz)

Jaro

szare dni 
wydają się być bardziej szare 
niż nam się wydaje 

 

deszcz na włosach 
spływa na policzki czerwone 
szare twarze mijam na ulicach 
zapędzone w kozi róg 
bardziej niż nam się wydaje 

 

szare ulice blaski latarni odbite 
w kałużach  bilbordy 
rozwieszone przy szarych chodnikach 

 

na uszach muzyka dotyka zmysłów 
brak mi słów 
uczuć brak 

szary  świat odbity w oknach wielkich miast 

betony metalowe rury


szare komórki nie nadążają z przetworzeniem informacji 

gdy przybędzie pociąg na stację 
powiem stop mam dość 
rozpinam ramiona jak kondor 
pragnieniem się w znieść na szczyt 
wyobraziłem sobie siebie na niebie 

jestem głuchy na zło 
umieram gdy widzę co się dzieje 
jest szaro 
bardziej nim nam się wydaje 


widzę dziś na szaro

wszystko się wywróciło

 


słaby 3 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Janusz Gierucki
Janusz Gierucki 27 maja 2015, 02:31
Zdecydowanie powinieneś zrekapitulować doznania...
przysłano: 26 maja 2015 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca