Literatura

Annabelle (wiersz)

arte

Jej oliwkowa skóra,
przywdziane na nogi nylony vintage
przywodzą na myśl nostalgie,
buty z najnowszej kolekcji Manolo Blahnika
jak przystało na elegantkę
która wszystko ma
bo wyszła za mąż za „idealnego mężczyznę”
i zamieszkała na 432 Park Avenue
z widokiem od rzeki Hudson do East River.

Z okien penthouse’u
„Nie zauważyłaby apokalipsy, gdyby
nie miała metki od Gucciego.”
pierdolonych żebraków błagających
co rano o pieniądze, śmiejących się za plecami
to całe zaropiałe pospólstwo
walczące o przetrwanie,
miasto i wszystkich jego mieszkańców,
którym się nie powiodło zostanie
stuprocentową dziwką, w domowym zaciszu,
za progiem agencji towarzyskiej Olimp
muzą pięknolicą Kaliope.

Tam na dole są wszystkie nieszczęścia
i brzydota, brak gustu,
wystawione na widok publiczny,
przez tych, których życie wiele nie jest
warte.


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mithril
Mithril 10 czerwca 2015, 08:11
gdybyż przewersyfikować zadając ze dwa entery na oddech
uczynić z tekstu - poza wartością treści - odbiór estetyczny,
a przez to smaczniejszy
przysłano: 10 czerwca 2015 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca