Literatura

Żyd Süss (wiersz)

arte

Dominique Strauss-Kahn

Zabawmy się w berka lub grę w klasy,
potężni bankierzy też lubią sobie pojeździć,
od czasu do czasu na piczy -
dziewki służebnej, choćby z Gwinei.

Kto z was mi powie, że coś
w tym złego, gdy gość przy tym zarobi
sobie trochę, się nie narobiwszy,
Żydzi aszkenazyjscy mają talent do tego.

Czy żaden z was Aryjczyków
nigdy nie jeździł na piczy? i gotów byłby
zrezygnować z życia wygodnego,
nie chciałby podróżować?

Uczestniczyć w rozlicznych imprezach,
dobrze jadać, nie chcąc upiec dwóch
pieczeni na jednym ogniu,
zyskując w dwójnasób.


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 13 czerwca 2015 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca