Literatura

ślad (wiersz)

Jaro

podziel się życiem nie skąp
dawaj od siebie jak najwięcej
kto pragnie podaj szklankę wody

 

powoli a jednak czas ucieka
siwe włosy kilka wspomnień 
nie zawsze najlepszych 

 

wymazać skaz się nie opłaca 
lepiej do nich nie wracać
idź i nie grzesz nigdy więcej

miłości pajęczynę tka pająk
na ścianach czyste sumienie


malowany portret przestał się starzeć

nie podobam się sobie
na oku kilka kobiet a przecież żona 
jak się dowie co kryje w głowie

 

podzielę się życiem 
pozostawię po sobie ślad
kilka wierszy we włosach wiatr

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 18 czerwca 2015 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca