Literatura

dla Kasi (wiersz)

Jaro

budzi mnie dzień świtaniem
odkrywam wszystko co skrywałem

kawa zaparzona pachnie
zapalam papierosa

dym wypełnia pokój
rozmawiamy przy kawie

 

twoje oczy patrzą łaskawie

widzę w nich 
kawał życia razem 


jesteś przy mnie

chowam myśli pod swetrem
mamy kilka marzeń

jedno życie 
drugie życie po śmierci

ale razem

 

nad strumieniem barwnym 
rozśpiewane ptaki ryby nieśmiałe 
jak my za młodych lat

 

czas rozpuszcza nas
z marzeń pozostały marzenia
w miłości odejdę zieloną doliną za twoją dłonią

 


słaby 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mithril
Mithril 22 czerwca 2015, 22:55
...infantylna wyliczanka ze sztambucha, poza oceną in minus wywroty
przysłano: 22 czerwca 2015 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca