Literatura

Gównoburz (wiersz)

arte

Szybki Lopez ogłosił
Polska to Chuj Dupa i Kamieni Kupa
dziki kraj istniejący jedynie
teoretycznie
Eldorado dla wszelkiej maści
na dorobku banksterów -
Złodziei w garniturach
specjalizujących się w nabijaniu
klienta w butelkę
tworzących cuda-wianki
sztuczki magiczne z zakresu
kreatywnej księgowości
pomnożenia lub zmniejszenia
cudów niewidów na kiju

Organ prasowo-medialny
jest na usługach rządu
spec od lipnych sondaży
i alertów wznoszonego larum
kurwom dubeltowym
przed trymestrem
grupującym się w pary
które gdy statek będzie tonął
dokonają abordażu
na pokład Nowoczesna PL
Jeżeli do tej pory było dobrze
a teraz jest źle
to za ten stan rzeczy
ponosi winę opozycja
Creepypasta aby straszyć
niegrzeczne dzieci
bo jak dojdą do władzy
wrogowie wolności to będzie
koniec

Sportu narodowego
nurkowania w lumpeksach
w niezmierzoną przestrzeń szmat
W mieście stołecznym
rowerowej masy krytycznej
gejów skazanych na samotność
A przecież powinni
mieć prawo do szczęścia
tak jak nieletni możliwość
zakupu Cannabis lekarstwa
na całe zło tego świata
i rzecz jasna Seryjni poeci
chwalcy władzy i savoir-vivre’u
elit spod budki z piwem
i szklanego klosza


niczego sobie+ 3 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Bogusław Uściński 30 czerwca 2015, 13:11
I o to chodzi.
Janusz Gierucki
Janusz Gierucki 1 lipca 2015, 14:11
Wszyscy zostańmy banksterami!-)
przysłano: 30 czerwca 2015 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca