Literatura

Sad Satan (wiersz)

arte

Jestem Szatanem
zamieszkuję ósmy Level
w ukrytej sieci
można powiedzieć
Bóg tego świata
coś na wzór anomalii

O mnie mówi pismo
lecz tak naprawdę
mało kto wie
że Oskarżyciel ma kształt
realny i żaden Młot
na czarownice nie da
mu rady

Ani diabelski uśmiech
z cygarem w ustach
Jimmy'ego Savile'a
pożeracza wraz ze świtą
w białym Rolls-Royce
w wersji cabrio
jeżdżącego po piekle
autostradą dla
celebrytów
którym można trochę
więcej

Obwiniam ziemian
o brak sumienia
składanie wieńców
na grobach swoich ofiar
z krzepiącymi napisami
na wstążkach
świadczącymi o tym
jak bardzo przykro
zwłaszcza przed opinią
publiczną

Oskarżam
o bezduszność stolicę
światowego handlu
i centrum finansów
zachodniego imperium
o doprowadzenie
do upadku całe narody
gloryfikowanie lichwy
wznoszenie modłów do
mamony przez
święte krowy
na tronie w Pergamonie
i Rzymie


słaby– 3 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Bogusław Uściński 21 lipca 2015, 12:04
Trochę krótki ten akt oskarżenia. Ale i tak nie chciałbym być obrońcą.
przysłano: 10 lipca 2015 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca