Literatura

w pamięci (wiersz)

Jaro

pamiętam
końcem sierpnia

 czas połączył serca dwa


dziewięćdziesiąte lata stare auta 


na dyskotekach 
błyszczeliśmy

 konstelacja gwiazd

 

nie zapomnę słodkich ust 
pocałunki ślę 
w tańcu przy kościele

 

kiedyś ujrzysz mnie

wybacz że kocham
miłość daje szczęście
w sercu żyjesz tamtą nocą

 

wciąż 
myślami w głowie wiążę dni
nie zapomnę cię 

pisać lubię o tym 


czuję że znałem cię
nim spojrzeniami wymieniliśmy kilka zdań

kłody na których rozmowa nie kleiła się 
nie wiem co było potem

zniknęłaś w ciemności kosmosu


w głowie z napisem
odnalazłem cię 

 

daję spokój 


szczęśliwych dni życzę ci
zobaczę co będzie potem

gdy sny odbiorą nam

 

w innym niebie będę czekał

pod tym samym płotem

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 4 pazdziernika 2015 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca