Literatura

jestem sobą (wiersz)

Jaro

nie udaję nikogo

kim  nie umiałbym być

 

naśladuję dźwięki

nie śpiewam nie potrafię

nie jestem plastikową reklamówką 

a ni nikim ważnym

 

nerwy na smyczy

nienawiść mi ubliża 

odważny jak ostatni Mohikanin 

kilka skoków bez

i ze spadochronem 

 

w wojsku poprawiałem szelki

nie wcielam się w nikogo

mnie wcielili

zapieli w pół pasem

oddzielony między mózgiem a nogami

nauczyli przetrwać

 

nie potrafię

nie śpiewam

nie gram

 

sobą nie jest łatwo być

czasem uciekam na głębokie wody

tonę ale zawsze nad powierzchnią 

nigdy pod

 

wtedy bym umierał

tego nie potrafię


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 9 listopada 2015 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca