Literatura

szczęściu trzeba pomóc (wiersz)

Yaro

mała iskierka w oku 

twarda skorupka pękła pod naporem 

słów i czynów może niewielkich

 coś dla mnie znaczysz

 

z łupiny orzecha 

wydłubałem kawał szczęścia 

kawałkiem podzieliłem się z tobą

 

dano nam w łupinie płynąć tą samą rzeką 

 

mimo ciszy przed burzą 

cicho i po niej

skutki których nie da się odwrócić

 nasze małe serca czują więcej 

 

dokładam drobne słowa

mało mówię

patrzę 

podziwiam

nietuzinkowa twarz

 

odkładam na potem sen

oddycham i wzdycham

nie umiałbym sam trwać


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 9 marca 2016 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca