Literatura

kobieta (wiersz)

Yaro

na horyzoncie nie widać lądu
oczy niebieskie 

głębokie  oceany


zakochane w kobiecie
niezbadanej

tajemniczo tutaj

 

pochłania uczucia pogrywa niczym wszystkie morza 
łagodne plaże spacer piasek głaszcze stopy

 

kobieta
spokojna jak cisza przed burzą
przy niej niejasno niespokojnie 
w głowie myśli jak sztorm
fale niepokoje


gra uczuć od wschodu po wieczorne cykady

gdy ją zdobędziesz
czuj się bohaterem
walcz o względy każdego dnia

 

teraz płyń pod powierzchnią

dno

na górze głębia kosmosu
nie ogarniesz wszystkiego nie zrozumiesz 
zanim nie poczujesz na skórze

dreszczy dotyku swojej gwiazdy

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Xxx
Xxx 10 maja 2017, 21:12
chciałabym ułożyć bukiet ze słów
Wszystko się rozsypuje
przysłano: 11 marca 2016 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca