Literatura

teraz wiesz (wiersz)

Yaro

miłość zakwita zawsze bielą
białe paki jasne myśli
płatki sadem niesie wiatr jak marzenia
brązowe wypustki trzymają rękojeści
szare spękane matczyne dłonie
kiełkuje zielonym listkiem

 

mądrość ukryta na niezdobytych szczytach 
zielone łąki przy rowach kwiaty 
napasę wzrok przez szkiełka 
niosę w ręku zamknięty świat 
byśmy nie zgubili się wśród miliarda traw 

na koniuszku języka uczuciem napawam 
nasycony niczym listek lakmusowy 


teraz wiesz że zaufanie 
buduje się na szczęściu 
by je nieść każdego dnia 
chleb powszedni światłem ciała 
dusza nocą widzi sen
świt przegania koszmary
budzi szczęścia łyk spragniony

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 19 marca 2016 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca