jesteś wariatką

Yaro

dzień  inny jak każdy
a ty

kręcisz się wokół  sklepowych wystaw
pełno masz butów

w szafce w przedpokoju

 

mało ci

wszystkiego za mało

robisz zapasy na całe lato 


z której strony nie patrzeć

jestem zerem do potęgi


witasz mnie w progu 
obmacujesz obojętnym wzrokiem
mówisz że musisz już iść

że pies wyprowadza cię czasem
na spacer wokół starej kamienicy


smycz na szyi świadczy że jesteś wariatką

jak tu nie pić zadowolę się ćwiartką

Yaro
Yaro
Wiersz · 22 sierpnia 2016
anonim
  • Mi Lo
    a wiesz,że ten mi się podoba?

    tu popraw:

    "z której strony nie patrzeć jestem zerem
    do potęgi"

    · Zgłoś · 8 lat
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    witasz mnie w progu
    obmacujesz obojętnym wzrokiem

    To bardzo zgrabnie wyszło. Całość rzeczywiście udana. Bardzo dobrze się odnajdujesz kiedy skracasz formę.

    · Zgłoś · 8 lat
  • Yaro
    Dziękuję za uznanie .Pozdrawiam serdecznie.

    · Zgłoś · 8 lat
  • Yaro
    Jeszcze raz dziękuję za oddane głosy .Pozdrawiam:)

    · Zgłoś · 8 lat
  • Tina Landryna
    hi hi ty tez dostaniesz nagrodę tak jak ja :) gratki :)

    · Zgłoś · 8 lat
  • Yaro
    Dzięki Tina .pozdrawiam

    · Zgłoś · 8 lat
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    Rzeczywiście, bardzo udany utwór. Gratuluję:)

    · Zgłoś · 8 lat
  • Yaro
    Dzięki Marcinie .Pozdrawiam

    · Zgłoś · 8 lat
  • Mi Lo
    z przyjemnością oznaczam tytułem: Praca Miesiąca
    i życzę następnych równie dobrze działających.
    może właśnie tak trzeba: mniej a treściwiej :)

    · Zgłoś · 8 lat
  • Yaro
    Bardzo dziękuję Mi Lo .Będę od teraz ciężko pracował.Pozdrawiam serdecznie:)

    · Zgłoś · 8 lat
Wszystkie komentarze