Literatura

wolność artystycznej ekspresji (wiersz)

Yaro

wypruwać flaki 
ciężka praca 
ból wiarą w zwycięstwo


przed nami pół wieku
wiele walk na czczo 
o wiele więcej porażek

martwych zdarzeń

 

nie kopać się z koniem
gdy w dupę dostajesz dwa razy


karabin naładowany

sprawiedliwość po jednej stronie
słabszym się dostanie


na pewno śnisz kochanie


ciemno ciasno mokro 
ułożone kamienie na szaniec

 

Leon czuwa gotów do walki od zaraz
nim wróg wypali ostatnie cygara

 

serce duch silny morale
odwagi nie braknie w chwili ostatecznej

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 3 pazdziernika 2016 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca