Literatura

gdyby tak realnie (wiersz)

Yaro

by świat odrodził się lepszy
niewinny oczami dziecka

 

rosa na trawie niewieczna

 

promienie słońca 
tysiącem barw toną w eterze 
wyłuskuję te najlepsze

 

w słowach hiperbolą płyną intencje 

 

miłość niechaj zamieszka

między bytem a niebytem 
nakarmi serca wiecznością 
gdzie nie ma pragnienia 
żądz ani pokus losu
szczęście na każdym kroku

 

owinięci szalem bez trosk i narzekań

jednomyślność 

 

księżyc blady od zmartwień
gdy noc zasłania wstyd

 

czekanie trwa za długo
obudzę się gdy przyjdzie 
odsłaniając jej tajemnicę

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 6 pazdziernika 2016 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca