Literatura

życie wola wyboru (wiersz)

Yaro

nad głową 
spoczywa kawał nieba

Bóg obiecuje raj
który umiera w raz z wolną wolą

w ogrodach kwitną nadzieje 
beztroskie lata mijają

skazani na piekło 
zbudowane przez człowieka

od dziecka
wyczuwałem piętno
krzyk 
wymyślone posłuszeństwo

człowiek wybiera 

sługą staje się dobra lub zła 
miłować bądź nienawidzić 
`
umieram z każdym dniem 
co raz bliżej końca 

narodziny radość
smutny marny los 


powiązane ledwo dwa końce

śmierć przychodzi niespodziewanie 
wieści niechciane


smutek trzęsące się dłonie staruszka

mówisz dobrze 
uspokajasz serce spękane
ile modlitw niewysłuchanych
świętych łez na koszuli 
zmoczonej nad ranem

 

smak piołunu w ustach
w duszy niegojąca się rana 
szaty białe obrazem szczytu 
skonany krwawiące rany

gniew Boga On kocha  i nie zostawi 
na pastwę losu jak przyjaciel doradca fałszywy

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 13 lutego 2017 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca