być

Yaro

skałą
być twardą 


wodą 
co cierpliwie drąży kamień
źródłem 
co nie wysycha latem


słońcem 
na niebie
latem gorącym
wiatrem 
wśród drzew


ogniem 
co oczyści

 

stać się niemożliwym

 

Yaro
Yaro
Wiersz · 2 lipca 2017
anonim