Literatura

czyj? (wiersz)

lenuszek09

W spadku dostaniesz

Krew moją, ale rozum swój

Pot, łzy i znój

Nim na nogi staniesz

Maleńki mój

Pewnie pójdziesz w bój

Ze światem

 

A potem znajdziesz kulistość kwadratu

I miód w spróchniałych pniach

I węże w uśmiechach wielu

I zazdrość, co łypie zza rogu

 

I te drogi spytane – dokąd?

 

Zawadzisz o życie nie raz

A potem zostawisz w spadku

Krew swoją, ale rozum czyj?

 

 

 


słaby+ 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Konrad Koper 9 maja 2018, 16:50
Prosta forma, ale bardzo dobry…
przysłano: 9 maja 2018 (historia)

Inne teksty autora

Poezja mi wszystko wybaczy
Iza Marcinkowska
​ Jawa czy sen?
Iza Marcinkowska
Oni tu są
Iza Marcinkowska
Uciekam
Iza Marcinkowska
Zanim
Iza Marcinkowska
Sen
Iza Marcinkowska
***
lenuszek09
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca