Literatura

Cześć Powstańcom Wielkopolskim (wiersz)

lenuszek09

Zerwani do boju

Szli, głodni pokoju

 

Pragnienie zwycięstwa

Ojczyzny wolnej

Na szczycie męstwa

I lat pracy mozolnej

 

Dali swe serca

Krew przelali

Dali swe dusze

Bo wolność ukochali

 

Za mnie

Za ciebie

Za was

 

Dali swe życie

Godność i marzenie

Dali swą radość

Honor i korzenie

 

Dla mnie

Dla ciebie

Dla was

 

To o Tych, co flaga im świętością

To o Tych, co Ojczyzna im miłością

 


dobry– 3 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Konrad Koper 24 maja 2018, 21:51
Banał, rymy częstochowskie !
Mithril
Mithril 25 maja 2018, 10:27
...po prostu grafomania
przysłano: 24 maja 2018 (historia)

Inne teksty autora

Poezja mi wszystko wybaczy
Iza Marcinkowska
​ Jawa czy sen?
Iza Marcinkowska
Oni tu są
Iza Marcinkowska
Uciekam
Iza Marcinkowska
Zanim
Iza Marcinkowska
Sen
Iza Marcinkowska
***
lenuszek09
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca