Literatura

gdyby tak latem (wiersz)

Yaro

obrać drogę w dobrym kierunku
na widnokręgu powiek ukołyszemy
w tej perspektywie wszystko kończy się zbyt wcześnie
noce takie krótkie wino zbyt mocne
życie nas pogrzebie jeśli nie będziemy w ruchu


widzę dwa nagie miecze 
po co nam one

w nas płynie siła nie odparta wiara
 napędza serca młode


mkniemy przed siebie

wiatr we włosach 
kilka słów w ustach 

 

napijmy się wina 
ze świeżych owoców pachnących latem
połóż sny na młodym sianie 
obok się ułożę na miękkim posłaniu

 

życie potrafi być takie proste


dobry 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Konrad Koper 8 lipca 2018, 21:20
W twoim stylu. ( Lawirujesz !!)
przysłano: 8 lipca 2018 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca