Rodzaj nijaki?

Jerzy Bartonezz

                                                                      

one
odarte
oddalone oderwane
odesłane odepchnięte odgrodzone
odizolowane odległe odłączone odmienne
odnotowane odparte odpędzone odrębne odrętwiałe
odróżnione odrzucone odsądzone odseparowane odstawione
odstąpione odstraszone odsunięte odtrącone odwiedzione odżegnane

 

oni
Dobrani dobroczynni docenieni dojrzali dokarmieni
 dokładni
Dokuczliwi dominujący domyślni doniośli dookreśleni
 dopasowani
Dopieszczeni doprecyzowani dopuszczeni doradzający
 doraźni
Dorobieni dorodni dorośli dorównujący dorywczy dorzeczni 
dosadni
Dosięgający doskonali doskwierający dosłowni dostarczający 
dostatni
Dostępni dostojni dostosowani dostrojeni dostrzegający 
doszczętni
Doszkoleni dościgający doświadczeni dotkliwi dotrzymujący
 douczeni
Dowartościowani dowcipni dowodzący dowolni dozujący 
dozbrojeni
Dozgonni dozorujący dozwalający dożarci doprawdy ?

 

Jerzy Bartonezz
Jerzy Bartonezz
Wiersz · 17 września 2018
anonim
  • Konrad Koper
    Kpisz !!

    · Zgłoś · 6 lat
  • Ala
    ciekawe niegłupie zgranie granie gra określeń
    tylko czemu ten podział na one-oni !

    my wy one oni

    doprawdy
    chorzy ?

    · Zgłoś · 6 lat
  • Ala
    Co o tym myślisz?

    · Zgłoś · 6 lat
Usunięto 1 komentarz