Literatura

"Śpiewaj! ze mną - mądra dziewczynko czy chłopcze" (wiersz)

Sebastian Hatlapa

Zamiast uczyć się łąki oprogramowania 
ujrzyj jej piękno -- poczuj tlen motyli
ich wachlarze spowodują szczęścia jęki
weź ryzę papieru i ołówek do pisania
 
Ruchami dłoni wydziergaj swoje myśli
odzwierciedlą z dymem ducha twej epoki
złamanym już sercem pomimo "flashówki"
Nasze wody Fiji - spijmy dusze z puszki
 
wkradają się w dekadentyzm cyberżulerii
i recycling trwający w poetyckiej linii
 
niepotrzebnie grzebiemy w śmietnikach
resztki latających drobin w obiektach
 
Więc proszę Cię...
 
Nie patrz! -- przez mikroprocesor
 
Patrz zawsze przez swój mikroskop!?
 
 

dobry 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mithril
Mithril 10 kwietnia 2020, 15:02
...jak zwykle - nictu
Gudmundur
Gudmundur 10 kwietnia 2020, 15:06
Cześć Mithril-:)

Pozdrowienia, i dziękuję!
Konrad Koper 10 kwietnia 2020, 15:11
Ciekawy...
Gudmundur
Gudmundur 10 kwietnia 2020, 15:14
Dziękuję Konrad Koper.

Pozdrawiam!
Mithril
Mithril 10 kwietnia 2020, 15:14
...a dlaczego na Wywrocie wyraźny avatar, a na innym portalu taki, jakiś mglisty?
Gudmundur
Gudmundur 10 kwietnia 2020, 15:20
Mithril-:)
Ponieważ, nie na każdym portalu można się pokazać.
Mam nadzieję, że tutaj odnajdę swój ocean.

Pozdro!
Mithril
Mithril 10 kwietnia 2020, 15:25
...Ok
marzena
marzena 11 kwietnia 2020, 10:02
Dobry, jest jękiem szczęścia. Bardzo dobry za uśmiech na zdjęciu.
Gudmundur
Gudmundur 13 kwietnia 2020, 20:00
Witaj Marzena!
Dziękuję i poświątecznie - co prawda - życzę wszystkiego naj naj, oraz mokrego, dyngusa!
Pozdrawiam!
przysłano: 10 kwietnia 2020 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca