Literatura

"Ku zwierzęcym kitom" (wiersz)

Sebastian Hatlapa

 

Pamiętam jak któregoś dnia wąsy moje
urosły - prócz pokarmu jadłem włosy

No! wspomnę też o brodzie bo sięgała
podłogi cieniem rozlewała się po pasach
bujnością zasłaniała przechodniom
biało - czarne zebry ze światłami
nakazu czy zakazu jakby nieistniały

/do dnia dzisiejszego/

Postanowiłem zrobić porządek i kupiłem
maszynkę za 3 euro - "China " podróbkę
daje mi rozrywkę
wrzynam się ostrymi nożami okolonymi w siatkę

/ Nagle -:) /

słyszę "wrryyyy" - biedna robiła sałatkę

baterie padły a ja dzisiaj będę profesorem

/postanowiłem już ,że nie wymienię ich/

pójdę do sklepu dumnie z kształtowaną dłonią
w pięść przy brodzie - za nowymi nożyczkami
wejście i hmmm!?

Poczułem się jak Arab a patrzeli jakby wszyscy
ksenofobiczni ludzie - zobaczyli mikołaja brodę
więc owijam wokół głowy ciepłego zwierza kitę
z długim gąszczem staje się chwilowo cierniem

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=zS-LgVWlsYg

 

 


wyśmienity 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
marzena
marzena 22 kwietnia 2020, 01:09
Sebastian :-) cóż ja się dowiaduję o Tobie. Znów kolejny obrazek, kolejny opis chłopca.
A kiedy zostaniesz Piotrusiem Panem, a może lepiej Szewczyk Dratewka. :-)
,,Poczułem się jak Arab a patrzeli jakby wszyscy" no nie mów, że byleś zażenowany?

Pozdrawiam Cię serdecznie.
Gudmundur
Gudmundur 22 kwietnia 2020, 01:36
To tylko relacja Marzena, z ostatniego ,trwającego dnia! Już nie taki chłopiec -:))
Ale miło mi,ze odmładzasz ten mój licznik -:)) który nie ma sensu!?
nie byłem zażenowany, wręcz się uśmiechnąłem -:) Jedna wielka beka -hehe


Dziękuję!

Pozdrowionka i miłej nocy!
Konrad Koper 22 kwietnia 2020, 15:52
Jako opowiadanie !! Żartobliwy...
przysłano: 22 kwietnia 2020 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca