Literatura

Poeci uskrzydleni jak anioły też bywają okrutni (wiersz)

Cytra

 

 


ten co posunął się za daleko w moim śnie

był błyskawicą widzianą nawet gdy zgasła

dawno zabił moją duszę

 

mój znajomy zna sposoby na anioły
wciągnie takiego do bramy

rękę wsadzi pod pióra i ustawi twarzą do ściany
poleci nie raz za jego sprawą do nieba

 

dlatego mówię wznieście się - Parnas czeka
albo spadajcie bo w realu ktoś wam
w aureolę trzaśnie
 
i przemaluje tę niebiańską pewność
byście nie strzępili się w komentarzach
jak czarty


wyśmienity 1 głos
1 osoba ma ten tekst w ulubionych
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
marzena
marzena 24 maja 2020, 17:22
czyli co mam zrobić? mnie już się nie polepszy...:))) mogę wejść do tej bramy?

,,mój znajomy zna sposoby na anioły
wciągnie takiego do bramy
rękę wsadzi pod pióra i ustawi twarzą do ściany"

przepraszam, napadło mnie na Miłość bez lęku i podróż, chyba ostatnią, nie mam kasy na paliwo, nie wiem może na stopa :)) jeszcze raz przepraszam :))
przysłano: 23 maja 2020 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca