Literatura

taka sobie refleksja (wiersz)

lenuszek09

Kto ma miękkie serce

musi mieć twarde litery

 

Dasz palec

weźmie cały świat

 

Dasz skrawek duszy

weźmie całą komnatę

 

Dasz serce na dłoni

weźmie wszystkie organy

 

Polega na tobie

a ty... poległeś

nie pomógł

choć mógł

 

Uśmiech w oczy

w plecy nóż

 

Któż to taki, no któż?

?

?

?

Przyjaciel, kiedyś, podobno...

 


wyśmienity 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Andrzej
Andrzej 6 lutego 2022, 21:04
Dobitnie w kilku prostych słowach to lubię , nazywać trzeba rzeczy po imieniu .Uśmiech w oczy w plecy nóż .
Iza Marcinkowska
Iza Marcinkowska 7 lutego 2022, 11:48
Dzięki :)
przysłano: 3 lutego 2022 (historia)

Inne teksty autora

Poezja mi wszystko wybaczy
Iza Marcinkowska
​ Jawa czy sen?
Iza Marcinkowska
Oni tu są
Iza Marcinkowska
Uciekam
Iza Marcinkowska
Zanim
Iza Marcinkowska
Sen
Iza Marcinkowska
***
lenuszek09
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca