Literatura

Nie mogę (wiersz)

lenuszek09

Bierz ile chcesz całymi garściami

To przecież nie zachłanność

 

Nie mogę

Nie zniosę

Nie chcę

 

Zanurz się w pętli chaosu

Pogładź po głowie rozczochranej

 

Nie mogę

Nie zniosę

Nie chcę

 

Nie teraz, gdy biel czarniejsza jest niż czerń

Nie teraz, gdy słodycz jest gorzka

A pod łóżkiem mieszka cie(r)ń

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 21 lutego 2022 (historia)

Inne teksty autora

Poezja mi wszystko wybaczy
Iza Marcinkowska
​ Jawa czy sen?
Iza Marcinkowska
Oni tu są
Iza Marcinkowska
Uciekam
Iza Marcinkowska
Zanim
Iza Marcinkowska
Sen
Iza Marcinkowska
***
lenuszek09
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca