Literatura

zapomnieć toksyczny związek. (wiersz)

Andrzej 2499mnpm

Zapomnieć . 

      Analiza mych myśli     

Analiza mych snów , 

Znowu widzę , we śnie 

Twój wzrok,

aż boję się, 

spojrzeć w oczy twe , 

bo odkryjesz sekret ,

 z mej duszy , tylko dla mnie 

tu jest . Nie kochasz mnie .

Pamiętam i trawy i ziół gorzki smak 

i zapach stawu , dla siebie to mam 

i twoje oczy nie sięgną z mej duszy 

- mych wspomnień 

ukryję je tam 

i oddam z miłości , nikt nie odbierze mi jej 

być może ja  tobie nieznajoma ,

te wspomnienia dam. 

Nie płakać więcej będę ,

za utraconym dniem, 

nie będę już wierzył , 

ze byłaś mym snem , 

jeśli już to koszmarem śnionym za dnia , 

Zapomnieć jak tylko , 

najszybciej się da .

Do słońca znów pobiec ,

i łez słonych smak ,

jak szczęścia rosa 

w pajęczynach zaklęta 

od świtu do dnia . 

Poczekać ,nim słońca promienie 

osuszą mą twarz 

i znów chcę poczuć ,

 -

że życie to skarb .

 

 

 


przysłano: 29 maja 2022 (historia)

Inne teksty autora

List
Andrzej
Wolności.
Andrzej
We dwoje
Andrzej
Prezent
Andrzej
Zdrowie
Andrzej
Karolina
Andrzej
Tylko Ja .
Andrzej 2499mnpm
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca