Literatura

Deszcz . (wiersz)

Andrzej 2499mnpm

Krople z drzew , wystukują dźwięk , 

na brezencie namiotu - równy rytm .

Czas na odpoczynek , czas na sen . 

Zapach sosnowy przenika na wskroś . 

Już na zawsze zapamiętasz to, 

sosnowego boru - kojący szum 

i ognisk dym , 

strzelających iskrami do gwiazd . 

Tak bardzo chciałbyś - powrócić tam , 

i usłyszeć znów ,

,, Ogniska już dogasa blask "

Lecz dzisiaj wspomnienie tamtych chwil ,

dodaje wiary i siły by żyć , 

i już wiesz gdy  dzisiaj ,

słyszysz kropli szum ,

 przypominasz sobie , 

dlaczego ? 

- Kochasz deszcz .


przysłano: 30 maja 2022 (historia)

Inne teksty autora

Przyjaźń
Andrzej
Dla Dulcynei
Andrzej
Czas na sen
Andrzej
Nigdy więcej
Andrzej
Wolności.
Andrzej
We dwoje
Andrzej
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca