Literatura

Jeszcze . (wiersz)

Andrzej 2499mnpm

Za zakrętem czarne chmury ,

One gaszą Twoja radość .

Droga którą szedłeś , zatrzymać ci się karze .

Bezsenne noce  i - błędne korytarze .

Choć dzisiaj pełny trzos

 i zdrowie jeszcze jakieś .

Jutro pewność Twą ,

zagasi burza ,

jedną kroplą w jednej chwili ,

jak płonący knot ,

spodziewać się , nie miałeś .

Podążaj szlakiem , niech nie zwiodą cię ,

na manowce  dziś - chmury byle jakie .

Śmiało w przyszłość patrz ,

przed siebie  pewnie - by ,

wciąż jeszcze szukać ..... marzeń .

 


przysłano: 7 lipca 2022 (historia)

Inne teksty autora

List
Andrzej
Wolności.
Andrzej
We dwoje
Andrzej
Prezent
Andrzej
Zdrowie
Andrzej
Karolina
Andrzej
Tylko Ja .
Andrzej 2499mnpm
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca