Literatura

Bym nie mógł . (wiersz)

Andrzej 2499mnpm

Zaśpiewaj mi proszę - do rana ,

bym zasnąć już nie mógł ,

bym w oczach mych Twoich ,twoich słów 

zapomnieć już nie mógł .

Bym ust Twych całować już nie mógł ... poprzestać ,

 - już nigdy bym nie mógł .

Zaśpiewaj mi proszę ,

piosenkę o rosie , co z rana , 

obmywa me stopy , 

gdy biegnę do ciebie o świcie , - kochana .

Zaśpiewaj mi proszę ,

wtulony w ramiona ,

chcę łzy swe ukryć  przed światem  ,

i ze kocham twe słowa , 

nic nie chcę ,  nic nie chcę -poza tem .

Zaśpiewaj ,zaśpiewaj o wiośnie i lecie , 

lecz tylko dla mnie - jam tylko na świecie . 

I tylko Twoich słów jest mi dzisiaj miła  ,

tych wyśpiewanych z duszy słów , 

potrzebna  ta siła . 

 

 

 


przysłano: 25 sierpnia 2022 (historia)

Inne teksty autora

List
Andrzej
Wolności.
Andrzej
We dwoje
Andrzej
Prezent
Andrzej
Zdrowie
Andrzej
Karolina
Andrzej
Tylko Ja .
Andrzej 2499mnpm
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca