Literatura

Tylko jedna głowa się liczy (wiersz)

Irena Świerżyńska

On jeden i ona  jedna

 

ważna i ważny

tu nie ma granicy

 

razem we dwoje -  jest łatwiej

i już nieśmiałość nie trzyma

 

kopią

kaleczą

pod ścianę przystawią

 

proste jak drut  - a skąd się wzięło

skopany jak pies

 

być może jutro i człowiek

się zmieni

 

przytuli

człowieka drugiego...

 


niczego sobie+ 5 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska 12 listopada 2023, 11:51
A - no właśnie, jak zwykle - tak samo.
przysłano: 12 listopada 2023 (historia)

Inne teksty autora

rozprawki przy stole...
Irena Świerżyńska
stara piosenka...
Irena Świerżyńska
bez kasy...
Irena Świerżyńska
gdzie jest poezja...
Irena Świerżyńska
niewiadoma...
Irena Świerżyńska
Twoja głowa się nie liczy
Irena Świerżyńska
nastolatek...
Irena Świerżyńska
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca