Literatura

Mikro-wymiar (wiersz)

Tomasz Kucina

 

kiedy zwijam się w rulon do mikro-wymiaru
w standardzie unicode,
schodzę materii z oczu. 
popiersie mam w pliku
ze znaków i antraktów.
pochylasz się wredna nad moim uchem
i szepczesz:
"mam prawo do odczytu".
tutaj  mnie nie ma?
ukryty w widoku wspólnego katalogu
odkładam się 
w twoich zaplanowanych tatuażach,
na udzie rysujesz więc trzy kreski
i wyświetlasz mnie 
za pomocą apki
na epidermie twego sensorycznego pożądania.
łyska elestan-LYCRA. 
w okolicach manszety 
czuje się jak 
przeinwestowany banknot.

 

martwi mnie,
filigranistyka twych uprzednich znaków na ciele.


przysłano: 20 listopada 2023 (historia)

Inne teksty autora

Babsztylnik
Tomasz Kucina
Tożsamość Harper
Tomasz Kucina
Czarny Harlem
Tomasz Kucina
Inauguracje kawiarni
Tomasz Kucina
Narodziny Zbawiciela
Tomasz Kucina
Fałszowane fanatyzmy
Tomasz Kucina
Za_pamiętniki
Tomasz Kucina
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca