Plaża Ipanema

aleksandra2000

słońce daje nura

do morza –

cóż za akrobacja!

siedzę blisko

brzegu

fale próbują zaciągnąć

moje stopy do wody –

no, nie odpuszczają!

 

sylwetka na tle płonącego

fioletu – horyzontu!

wizje … serce bije

krew zamienia się

w Speedway

 

delikatny, cichy

wiatr

przyprowadził do mnie

dźwięki bosanovy …

 

(22 kwiecień 2020)

 

aleksandra2000
aleksandra2000
Wiersz · 24 listopada 2023
anonim