Literatura

wiła wianki ... (wiersz)

Grzesiek z nick-ąd

nocy brzemiennej frazami

nikt nie podniesie w kolana

sen o przyszłości sprzedany

dla pani trochę dla pana

 

co kwitnie i w ciemność oddycha

grzyby lub paproć raz w czerwcu

ożyją w miedzianych przepychach

rozwody na ślubnym kobiercu

 

doniesie choć nie donosi

pod młotkiem wystuka wolność

syna trzeba przeprosić

za paproć

i jej namolność

 

 


niczego sobie+ 4 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd 25 kwietnia 2008, 20:28
eee za szybko się czyta:((((
teo 26 kwietnia 2008, 00:59
od pierwszych wersów widać że to gniot..
Zły Miś
Zły Miś 26 kwietnia 2008, 01:42
gniot też do czegoś służy? żeby ugniatać ?? więc w takim razie dobre :D
Marek Dunat
Marek Dunat 26 kwietnia 2008, 08:25
ugniotłeś mi dzisiejszą niechęć do wstawania . gniotem w sen , nowy dzień niech sie toczy otwieram oczy na arkadiusa świat przeuroczy :D WITAJ DNIU!!! :)
..
.. 26 kwietnia 2008, 10:49
ech tam zaraz gniot.. Arkadius, nie starasz się być obiektywny. Twój sposób na poezję nie jest jedyny.
podoba mi sie wiersz. do pomyślenia :-)
przysłano: 25 kwietnia 2008 (historia)

Inne teksty autora

piosenka przeufna
Grzesiek z nick-ąd
piosenka na każdą okazję
Grzesiek z nick-ąd
Makatka współwinna
Grzesiek z nick-ąd
piosenka na bezdechu
Grzesiek z nick-ąd
krótki wiersz do poprawki
Grzesiek z nick-ąd
wiersz dojrzewający
Grzesiek z nick-ąd
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca