Literatura

więcej nic (wiersz)

ejm2000

Jedna noc

i więcej nic

.

przemarsz dłoni po wilgotnych plecach

długi, cierpki dreszcz i jeden dzień

i więcej nic

.

Jedno Twe spojrzenie

Jeden dotyk i ostatnie słowo

rozrzucone nad uchem w płomieniach

jeden taki dzień, i jedna taka noc

i więcej nic

.

dalekość od kciuka aż do czubka nosa

szerokośc Twego cienia, mierzona w kolorach

i prędkość obrotu rzęs, gdy opadasz z sił

tylko to wiedziec chcę

i więcej nic

.

zachwyt Twoich warg

gdy zmieniają bioder moich szyk

jeden drobny dryg, wyzwalany raz po raz

jeden drobny skurcz

i już więcej nigdy nic

.

jedna taka noc

i nie boję się nic

jeden krzyk

i świat jest nasz

jeden Twój

jeden Mój

jedna taka noc

i więcej nic


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 26 kwietnia 2009 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca