Literatura

nieśmiałość (wiersz)

ejm2000

moja miłość jest nieśmiała

tańczy szalona ale tylko we własnych objęciach

gdy Cię widzi gubi rozum z nagła

i się chowa w krzesło i się czerwieni


moja miłość jest prawdziwa

mówi prawdę o sobie, ale cicho jeszcze

nocą skrobie wiersze,

boi się je szeptać głośno, tylko szepcze w myśli


moja miłość jest samotna

czeka w cieniu, postukując w lustro stare

jak mam się odważyć kochać Ciebie we dnie

moja miłość jest tchórzliwa

tylko serce, co nie prosi i jak ja Cię nie pragnie

ma odwagę w wulkan Twoich oczu się zatopić

Głosu Twego słuchać i bezczelnie Cię uwielbiać


moja miłość się szamocze

i patrzy w samą siebie

jak umiera w samotności

cicho, ciszej, daleko od ciebie


moja miłośc w sny zagląda ukradkiem

bo jesteś jej bogiem i marzeniem

na boga podobno patrzeć nie można

bo się od tego umiera



Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
tomasz 8 sierpnia 2009, 20:45
typowy przyklad wiersza zlego. oczywiscie jak dla mnie. Oranzado przecinek przed i.
Justyna D. Barańska
Justyna D. Barańska 10 sierpnia 2009, 20:01
ale to powtórzone "i", więc przecinek uzasadniony ;)
ejm2000
ejm2000 29 sierpnia 2009, 02:19
"typowy przyklad wiersza zlego" - to brzmi nadto lakonicznie bym się dała przekonać do ZŁYCH intencji tych kilku niewinnych linijek; może raczej "mi się nie podoba" albo coś takiego .....
wiem, że nie jestem sama jedna do 'obróbki" ale w tym skromnym przypadku przydałoby się kilka słów profesjonalnej krytyki "na temat" ...;0


P.S, przecinek się zawstydził i poszedł w bramie zrobić siusiu
przysłano: 6 sierpnia 2009 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca