Literatura

tam zapatrzony (wiersz)

domnul Mandibura

dwa miasta odległe

nie wystarczy stuły

żeby znów połączyć

usta dłonie dusze


opowiadam poduszce o tobie

a rano pierwszej ujrzanej chmurze

bo wiem że sunie na wschód

gdzie gryziesz owdowiałe palce


a może nie cierpisz tak jak myślę

i wreszcie żyjesz całą sobą

nie dowiem się bo chmura już nie wróci

porwawszy obraz twój za morze


zanim wyschnie nasza przysięga


co się stanie





wyśmienity 6 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Johannes Tussilago
Johannes Tussilago 14 sierpnia 2009, 13:09
Kolejny mocny wiersz. Takiego Domnula to ja lubię czytać.
Wymowne te słowa:
"dwa miasta odległe
nie wystarczy stuły"
Jaqint
Jaqint 19 sierpnia 2009, 12:22
Tak się złożyło, że czytałem go z tematem przewodnim "Wysokich obcasów" P. Almodovara, i jakoś mi się cholernie spodobał.
Kuba Nowakowski
Kuba Nowakowski 19 sierpnia 2009, 17:32
rad jestem, że się zgrało
Rita 3 września 2009, 11:12
Czekam na kolejne.Warto.
Pozdrawiam.
przysłano: 13 sierpnia 2009 (historia)

Inne teksty autora

greciszek
Kuba Nowakowski
po wołanie
Kuba Nowakowski
ciemno
Kuba Nowakowski
akeda 2018
Kuba Nowakowski
ekstradycja stacha palucha
Kuba Nowakowski
niewzruszony
Kuba Nowakowski
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca