Literatura

ugrzeszniony (wiersz)

Grzesiek z nick-ąd

smutek od zimna cienko piszczy uśmiech się wydał za niedolę jak krokus pośród brudnych liści wszyscy się świecą ja... chromolę wiosna wystawia kwit za miłość pełną uniesień i ogłupień to co się ludziom nie spełniło mają na twarzach ja... na rufie z wiarą że wiarę można wyśnić przez dni co kiedyś będą lepsze na chwałę zaniechanych myśli wszyscy się słodzą a ja... jestem życie z wyboru ma się dobrze a grzechy kwitną jak kąkole gdy czas się już o koniec oprze wszyscy coś wolą ja... nie wolę

 


niczego sobie+ 5 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd 10 kwietnia 2010, 13:51
smutek od zimna cienko piszczy
uśmiech się wydał za niedolę
jak krokus pośród brudnych liści
wszyscy się świecą ja... chromolę

wiosna wystawia kwit za miłość
pełną uniesień i ogłupień
to co się ludziom nie spełniło
mają na twarzach ja... na rufie

z wiarą że wiarę można wyśnić
przez dni co kiedyś będą lepsze
na chwałę zaniechanych myśli
wszyscy się słodzą a ja... jestem

życie z wyboru ma się dobrze
a grzechy kwitną jak kąkole
gdy czas się już o koniec oprze
wszyscy coś wolą ja... nie wolę

i znowu ten sam problem:((
Mithril
Mithril 11 kwietnia 2010, 16:45
a wiesz Ty Gregor, że normalnie się czytało..?

:-)
metseJ mikiN
metseJ mikiN 11 kwietnia 2010, 18:13
Bardzo dobry tekst, nie ma co gadać, zresztą u Pana jest to niemal regularne, że teksty są dla mnie bardzo wporzo;-)
Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd 11 kwietnia 2010, 19:32
heh... teraz wiem Jarku:)
Paweł Lewandowski
Paweł Lewandowski 14 kwietnia 2010, 21:40
niezłe, ale takie jakieś bezpłciowe.
przysłano: 10 kwietnia 2010 (historia)

Inne teksty autora

piosenka przeufna
Grzesiek z nick-ąd
piosenka na każdą okazję
Grzesiek z nick-ąd
Makatka współwinna
Grzesiek z nick-ąd
piosenka na bezdechu
Grzesiek z nick-ąd
krótki wiersz do poprawki
Grzesiek z nick-ąd
wiersz dojrzewający
Grzesiek z nick-ąd
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca