Literatura

mleczna pierś Miriam (wiersz)

Kuba Nowakowski

po lepszej stronie życia chodzi się po ciepłych słowach

i najszczerszych życzeniach którymi bliscy i bliscy dalecy

wyściełają każdy przedkrok aż do mojego kawałka plaży

 

kiedy żyje się dobrze grono doradców ugina się

pod ciężarem owocowych pomysłów na rozpuszczalne szczęście

wszyscy mają mambę i otwarte w uśmiechu drzwi bibliotek

 

tak mi syczy gad

takie obrazy próbuje opędzlować

 

ale prawda ma postać dziecka które wie

że lepszej strony życia nie ma

a to jakim je widzę zależy od diety


wyśmienity 8 głosów
1 osoba ma ten tekst w ulubionych
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Marzena P.S.
Marzena P.S. 20 lipca 2011, 08:44
/że lepszej strony życia nie ma
a to jakim je widzę zależy od diety/!!!!!!
Agnieszka Urbanowicz
Agnieszka Urbanowicz 20 lipca 2011, 09:37
czasem trzeba przestać żyć " dobrze",żeby spojrzeć na życie od tej" lepszej strony..., ale jeśli,to jakim je widzimy zależy od diety, to chyba trzeba uważać co się je..., youtu.be/eKUTCJOaFXc to mi bardzo tutaj pasuje:))
przysłano: 19 lipca 2011 (historia)

Inne teksty autora

greciszek
Kuba Nowakowski
po wołanie
Kuba Nowakowski
ciemno
Kuba Nowakowski
akeda 2018
Kuba Nowakowski
ekstradycja stacha palucha
Kuba Nowakowski
niewzruszony
Kuba Nowakowski
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca